Syksy 2023

Syksy 2023

Pentikin syksy tuo kotiin loppukesän auringon hehkun ja pimenevien iltojen syvät värit

Luonto on meille suomalaisille tärkeä voimavara. Luonto ja sen monimuotoisuus on aina ollut merkittävä inspiraation lähde Pentikin suunnittelijoille. Monet perheyrityksen rakastetuimmista kuoseista ovat luonnon synnyttämiä ja myös ensi syksyn uutuusmallisto tuo luonnon ja vuodenajan kotiin koko sen väriloistossa. Lisäksi tutut, rakastetut kuosit on päivitetty pimenevien syysiltojen sävymaailmaan.

Sisustamisen lifestyle brändi Pentik kutsuu suomalaiset hidastamaan tahtia syksyn tullen ja nauttimaan myöhäiskesän viimeisistä kullankeltaisista auringonsäteistä, luonnollisista sävyistä ja viilenevien iltojen raikkaudesta. Syysmallisto antaa ajankohtaisten kasvien ja värien hehkua niin kodin tekstiileissä kuin keramiikkatuotteissakin.

- Syysmallistossamme toteutuu brändiuudistuksemme sanoma: Koti on toinen luontomme. Päivien lyhentyessä ja iltojen kylmetessä kietoudumme kodin lämpöön sekä otamme sisätiloihin sisustuksen kautta mukaan luonnon parhaat antimet. Syksyn kodikkuus syntyy muun muassa pehmeistä peitoista ja tyynyistä, joita koristavat vaihtuvan vuodenajan kukat, sävyt ja tunnelmat, kertoo Pentikin markkinointipäällikkö Taru Toivanen.

Kesän lopussa ja alkusyksyssä on taianomaista tuntua, kun luonto on verhoutunut lämpimän kultaiseen hehkuun. Pentikin suunnittelija Minna Niskakankaan uudessa Kultapiisku-kuosissa kukoistaa loppukesän auringon kullankeltaiset sävyt värikylläisessä heinikossa. 

- Kantavana ajatuksena oli luoda herkkä, mutta näyttävä yhdistelmä kauden trendiväreistä hunajaisen keltaisesta ja energisestä liilasta. Tänä syksynä koti on katettu näyttävillä ja värikylläisillä kuoseilla. Lämpöä iltoihin luodaan leikkisillä yksityiskohdilla, värikkäillä kynttilänjaloilla ja maanläheisesti väritetyillä maljakoilla, Niskakangas kertoo.

Loppukesän auringon kypsyttämä Kultapiisku

Suunnittelija: Minna Niskakangas

Kultaisena kypsyvät viljat ja hiljakseen tuulessa huojuvat heinät kaikissa keltaisen eri sävyissä kertovat saapuvasta syksystä. Kultapiisku-mallistossa on runsaasti erilaisia, värikkäitä sisustustekstiilejä, joita maadoittavat pehmeät puun sävyt ja valkoinen.

Elegantti Valssi kukoistaa nyt yltäkylläisen violetin, vaaleanpunaisen ja persikan sävyissä

Suunnittelija: Lasse Kovanen

Keväällä lanseerattu modernin romanttinen sisustustekstiilimallisto luo tyylikästä tunnelmaa makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen. Malliston värimaailma on päivitetty syksyyn ja se sopii yhdistettäväksi kiiltävän teräksen, luonnollisen puun ja lasin kanssa. Sen seuraksi sopivat täydellisesti myös yksiväriset tyynyt ja pehmeät peitot. 

Suosittu Inkivääri syksyn mehukkaissa väreissä 

Suunnittelija: Minna Niskakangas

Inkiväärikuosin uudesta värityksestä löytyy herkullista, kypsää mustikkaa. Rauhallinen ruskea tuo kuosiin tuulahduksen jykevärunkoisten havupuiden havinaa. Inkivääristä löytyy laaja valikoima sisustus-, kylpy- ja makuuhuoneen tekstiilejä. Näillä väreillä on helppo luoda lämpöä syksyn sisustukseen. Uutuudet sopivat myös täydellisesti keväällä lanseerattujen vaaleanruskeiden Inkivääri-tuotteiden värimaailmaan.

Pilkullinen ja pirteä Kardemumma 

Suunnittelija: Minna Niskakangas

Kardemumma on saatavilla syksyllä kolmessa uutuusvärissä, sinisenä, keltaisena ja vihreänä. Tekstiilituotteet yhdistyvät mutkattomasti Pentikin muiden suosikkikuosien ja -värien kanssa ja sopivat täydellisesti rikastuttamaan Kultapiiskua, Lehtoa ja Inkivääriä. Pirteästä Kardemumma-mallistosta löytyy myös tarjottimia ja toilettilaukkuja.

Uudet kynttilänjalat ja päivityksiä pidettyihin keramiikkatuotteisiin

Minna Niskakankaan suunnittelemat uudet Myski-kynttilänjalat leikittelevät geometristen muotojen, pehmeän ja kulmikkaan välisellä jännitteellä. Koivusta sorvaamalla valmistetut vaaleanvihreät ja vaaleanpunaiset kynttilänjalat ovat Pentikin ja Sorvipoikien yhteistyötä ja ne valmistetaan Suomessa. Kynttilöiden lisäksi lämmintä tunnelmaa syksyn pimeneviin iltoihin tuovat teehetket Tuntu-keramiikkatuotteilla. Posiolla, maailman pohjoisimmalla keramiikkatehtaalla valmistetut uudet mukit ovat väripaletiltaan lämpimän rouheita ja sopivat monenlaisiin kattauksiin. Syksyn kattauksen kruunaa ajankohtaiset leikkokukat Anu Pentikin suunnittelemissa Pompula-maljakoissa, joiden värimaailmaa on laajennettu hempeistä pastelliväreistä tummempiin maanläheisiin sävyihin.

Syyskauneutta vierailevilta suunnittelijoilta

Saara Obelen kaunis ja maadoittava Kaarna-kuosi löytyi Pentikin syysmallistoon Aalto-yliopiston Design Labista. Kuosi tiivistää kauniit, kaarevat muodot, joita luonto tarjoaa kaarnoista kukkuloihin ja sateenkaarista sipuleihin. Kaarnan luonnolliset, kaarevat muodot ja levolliset värit tuovat metsän rauhaa jokaiseen tilaan. Kuosia on saatavilla laajasti niin kodin tekstiilituotteissa kuin käyttökeramiikassakin.

Claire Hockingin suunnittelema Lehto-malliston tekstiilit johdattavat seikkailulle kukkivaan maalaismaisemaan. Paula Suomisen Hehku-kuosi yhdistää syksyn koko väripaletin kodin tekstiilituotteissa.

Syysmallistojen tuotteet tulevat myyntiin asteittain. Hehku-, Kardemumma-, Kaarna-, Kultapiisku- ja Tuntu-uutuudet saatavilla jo kesäkuussa, 12.6. alkaen. Lehto-, Myski- ja Valssi-mallistot sekä tummemmat värit Kardemumma- ja Kaarna-kuosista tulevat myyntiin elokuun ensimmäisellä viikolla. Syyskuun alussa Pentik-myymälöissä ja -verkkokaupassa näkyvät syksyn syvät värit, kun Inkivääri-malliston sini–ruskeat tuotteet ovat saatavilla.

Syksy 2023 -esite: linkki

Kuvapankki: linkki tunnelmakuviin. Käyttäjätunnus: Julkinen / Salasana: Pentik17 

Lisätiedot: Taru Toivanen, markkinointipäällikkö  puh. 050 366 2865  s-posti: lehdisto@pentik.com 

Karu pohjola opettaa laittamaan paikat kauniiksi. Pohjoisen talvi ei ole vain revontulia. Se on myös pimeyttä, räntäsadetta, jäätäviä tuulia ja liukkaita katuja. Ehkä juuri talven karuus on opettanut meidät arvostamaan kaikkea kaunista, mitä pohjoinen luonto ja vaihtuvat vuodenajat tarjoavat. Me - Pentik - olemme suomalainen sisustamisen lifestyle brändi. Annamme muotoja sille, mikä muovasi meidät. Pohjoinen luonto. Vuonna 1971 perustetun perheyrityksemme maailman pohjoisin keramiikkatehdas sijaitsee Posiolla. Suomen Lapissa. Omia myymälöitä meillä on verkkokauppa mukaan lukien 47. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 25 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 200 henkilöä Suomessa.