Marina Vahtola hallituksen puheenjohtajaksi

Marina Vahtola hallituksen puheenjohtajaksi

Tiedote 12.6.2023

Nimitysuutinen: Pentik vahvistaa hallitustaan – Marina Vahtola hallituksen puheenjohtajaksi

Posiolainen perheyhtiö Pentik on tehnyt määrätietoisesti töitä uudistumisen ja kasvun eteen. Perheyhtiön ensimmäinen perheen ulkopuolinen toimitusjohtaja Riikka Wulff aloitti tehtävässään elokuussa 2019, ja nyt myös hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty osaaja ensimmäisen kerran perheen ulkopuolelta. Pitkän ja menestyksekkään uran sekä kotimaisissa että kansainvälisissä ketju- ja brändiyrityksissä tehnyt Marina Vahtola aloitti Pentikin hallituksen puheenjohtajana 5.6.2023.

Vahtolalla on laaja ja monipuolinen kokemus perheyhtiöiden hallitusten puheenjohtajan tehtävistä niin Suomessa, Ruotsissa kuin Saksassakin. Hän on ollut mukana useiden yhtiöiden laajentumisessa kansainvälisille markkinoille.

- Pentikin tarina, läheinen suhde luontoon sekä vahva arvomaailma yhdistettynä ainutlaatuiseen valikoimaan mahdollistavat yrityksen menestyksen myös kansainvälisesti, toteaa Marina Vahtola.

- Lisäksi minulle henkilökohtaisesti on tärkeää, että saan tehdä yhteistyötä osaavien ihmisten kanssa, jotka jakavat saman arvomaailman kanssani. On suuri ilo ja kunnia liittyä mukaan Pentikin tiimiin.

Hallituksen nykyinen puheenjohtaja, yhtiön pääomistaja Pasi Pentikäinen jatkaa hallituksen jäsenenä, tiiviissä yhteistyössä sekä hallituksen puheenjohtajan että toimitusjohtajan kanssa.

- Olen todella iloinen Marinan tulosta mukaan porukkaamme. Hän tuo lisävoimaa ja vankkaa kokemusta myynnin kasvun hakemiseen, toteaa Pasi Pentikäinen. Pentik syntyi yli 50 vuotta sitten perustajansa Anu Pentikin intohimosta saveen ja käsillä tekemiseen. Yhtiön tekemistä on leimannut aina ensihetkistä asti utelias kokeilunhalu, rohkea tekemisen meininki ja jatkuva halu oppia uutta. Uutta osaamista ja uusia osaajia on hyödynnetty rohkeasti vuosikymmenten kuluessa.

- Marina Vahtolan nimitys Pentikin hallituksen puheenjohtajaksi on luonteva jatkumo uudistumisessamme. Nimitys tukee hyvin myös kansainvälistymiseen liittyviä tavoitteitamme”, sanoo Pentin toimitusjohtaja Riikka Wulff.

Lisätiedot: Pasi Pentikäinen, p. 040 576 4491Marina Vahtola, p. 040 0196 352

Marinan LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marina-vahtola-56233652/

Karu pohjola opettaa laittamaan paikat kauniiksi. Pohjoisen talvi ei ole vain revontulia. Se on myös pimeyttä, räntäsadetta, jäätäviä tuulia ja liukkaita katuja. Ehkä juuri talven karuus on opettanut meidät arvostamaan kaikkea kaunista, mitä pohjoinen luonto ja vaihtuvat vuodenajat tarjoavat. Me - Pentik - olemme suomalainen sisustamisen lifestyle brändi. Annamme muotoja sille, mikä muovasi meidät. Pohjoinen luonto. Vuonna 1971 perustetun perheyrityksemme maailman pohjoisin keramiikkatehdas sijaitsee Posiolla. Suomen Lapissa. Omia myymälöitä meillä on verkkokauppa mukaan lukien 47. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 25 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 200 henkilöä Suomessa.