Luonto inspiroi Pentik Habitare-messuosaston toteutuksen

Luonto inspiroi Pentik Habitare-messuosaston toteutuksen

Tiedote 1.9.2022

Luonto inspiroi Pentik Habitare-messuosaston toteutuksen: Kevään 2023 uutuudet ensiesittelyssä 7.–11.9.2022

Pentik osallistuu ensi viikolla Suomen suurimpaan sisustustapahtumaan Helsingin Messukeskuksessa. Pentikin näyttävä osasto on saanut inspiraationsa puhtaasta pohjoisen luonnosta ja se sijaitsee Habitare-messuilla hallissa 6 (6b58) lähellä pääportaita ja eteläistä sisäänkäyntiä. Osaston ydinajatus pohjautuu luonnolliseen kotiin, joka tarjoaa asukkailleen iloa, onnea ja rauhaa, yksilöllisiä ja persoonallisia valintoja unohtamatta.

Pentikin osaston värimaailma on luonnonmukainen ja rauhallinen. Puurimoista rakennetut seinät antavat osastolle kodinomaiset raamit. Pitkä, kauniisti katettu pöytä osaston keskellä kutsuu viihtymään ja kurkistamaan ensi kevään sisustustrendeihin.

– Luonto uudistuu vuodenajasta ja vuodesta toiseen. Me Pentikillä olemme loputtoman innostuneita niistä uusista väreistä, muodoista ja aiheista, joita luonto meille tarjoaa. Luonto yhdistelee värejä ja muotoja vapaasti ja siksi mekin haluamme kannustaa sisustuksen ystäviä rohkeasti kokeilemaan uusia ratkaisuja. Koti saa olla omannäköinen, sanoo Pentikin markkinointi- ja viestintäjohtaja Minna Lampinen.

Habitaren helmiä: ennakkoesittelyssä Inkivääri ja Tuntu

Kevään 2023 Inkivääri-tekstiilit sekä Tuntu-mukit ja -teekannu ovat pääosassa Pentikin messuosastolla. Lisäksi osastolla näkyy jo aiemmista mallistoista tuttuja tuotteita, kuten Lasse Kovasen suunnittelemia Lohkare-lasimaljakoita ja -kynttilälaseja sekä Minna Niskakankaan suunnittelemia Vilja-tekstiilejä. Vintage-tuotteet ja Anu Pentikin uniikit Studio-kynttilänjalat ja Kajo-astiat tuovat kattaukseen lisämaustetta ja kerroksellisuutta.

Inkivääri-kuosi jatkaa Pentikin tunnusomaista ja rakastettua pohjoismaista tyyliä uudella ja yllättävälläkin tavalla. Sen pehmeän valkoisen ja beigen sävyt tekevät Inkivääristä helpon yhdistettävän muuhun sisustukseen kaikkialla kodissa. Malliston on suunnitellut Minna Niskakangas.

Pentikin uuden, viime keväänä yrityksessä aloittaneen suunnittelijan Tuuli Saarelaisen Tuntu-keramiikkatuotteet ovat täynnä pieniä yksityiskohtia, joiden ansioista ne ovat näyttäviä ja miellyttäviä käyttää. Posiolla, maailman pohjoisimmalla keramiikkatehtaalla valmistetut astiat ovat väripaletiltaan maltillisia ja sopivat monenlaisiin kattauksiin.

Pentikin suunnittelijat tavattavissa messuilla joka päivä klo 10–12
Keskiviikkona 7.9. Tuuli Saarelainen
Torstaina 8.9. Lasse Kovanen
Perjantaina 9.9. Minna Niskakangas
Lauantaina 10.9. Anu Pentik
Sunnuntaina 11.9. Tuuli Saarelainen

Osaston tarkempaan ohjelmaan voi tutustua täällä. Pentikin viestintä- ja markkinointitiimi on tavattavissa ke 7.9. lehdistöpäivän ajan (klo 9–12) messuosastolla. Osastolle on varattu sisustustoimittajille rajoitettu erä kevään uutuustuotenäytteitä.



Lisätietoja:
Minna Lampinen, markkinointi- ja viestintäjohtaja
puh. 040 586 8262
s-posti: lehdisto@pentik.com

 

Pentik on tarina tahdosta ja taidosta, ehtymättömästä elämänjanosta ja taiteen palosta. Perheyritys on kaunistanut suomalaisten koteja ja valloittanut sydämiä jo puolen vuosisadan ajan. Pentikin tarina alkoi vuonna 1971 Posiolta, jossa sijaitsee edelleen yrityksen keramiikkatehdas ja kynttiläpaja. Tänä päivänä Pentik on monipuolinen sisustamisen designtalo, jonka liikevaihto vuonna 2021 oli 26 miljoonaa euroa. Omia myymälöitä on verkkokauppa mukaan lukien 47 ja Pentik työllistää noin 200 henkilöä Suomessa. Posion Pentik-mäellä on Green Key- sekä Sustainable Travel Finland -merkit osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.
 www.pentik.com