Kevät-Kesä 2024

Kevät-Kesä 2024

Pohjoisessa kevään paluu merkitsee elämän paluuta, uuden alkua.

Pentikillä Pohjoinen kevät merkitsee loputonta valoa, väri- sekä kukkaloistoa. Kevät-kesä 24 mallisto toivottaa vastaheränneen luonnon tervetulleeksi kaikkiin koteihin.

Sisustamisen lifestyle brändi Pentik kutsuu kevään mallistonsa myötä suomalaiset heräämään eloon. Elämme vastakohtien pohjoisessa, jossa karu ja kova talvi tekee kevään kukista entistä kauniimpia ja kesän valosta entistä kirkkaampaa. Pentikillä uskotaan, ettei luonnon kauneus pitäisi päättyä kodin ulkoseiniin vaan luonto halutaan tuoda osaksi sisätiloja ilahduttamaan myös silloin, kun vaihteleva pohjoinen ei tarjoa parastaan.

Pohjoisessa kevään paluu merkitsee elämän paluuta, uuden alkua. On monia syitä juhlia kevättä, ja haluamme kodin sisustamisen ja lahjojen vahvana osaajana olla mukana suomalaisissa kodeissa. Kevään mallistomme avulla luonnon voima tuodaan koteihin asti, kertoo Pentikin markkinoinnin ja verkkokaupan johtaja Heidi Silvennoinen.

Pohjoisen karusta, ainutlaatuisesta kauneudesta ammentavat inspiraationsa myös Pentikin suunnittelijat. Kesä alkaa kukkivista lakanoista, joissa herätään ja levittyy ympäri koteja pirteissä kuoseissa keittiön kylpypyyhkeistä olohuoneen verhoihin. Kevään aloitus tehdään rauhallisilla beigen, mustan sekä ruskean eri sävyillä ja kesää kohti mentäessä mallisto herää luonnon mukana eloon ja värikartassa hehkuu oranssi, lempeä lila sekä vihreän ja sinisen eri sävyt.

Pohjoisiin koteihin, pohjoisen luonnon inspiroimana - olkaa hyvä:

 

Villikissa - Mahdollisesti pohjoisen ainoa ilves, joka viihtyy sisällä.

Jos liikkuu Suomen luonnossa, on äärimmäisen harvinaista kohdata ilves. Mutta voi olla todennäköistä, että ilves on nähnyt sinut. Kotona metsien arka ja hiljainen hiipijä voi heittäytyä villiksikin. Riippuu, miten kuosia käytät. Kotiin Villikissa hiipii esimerkiksi sisustustekstiilien, vuodevaatteiden ja kylpytuotteiden muodossa. Villikissa-kuosin on suunnitellut Lasse Kovanen.

Vilja – Tuulessa huojuvat viljapellot. Paketissa kotiin.

Loppukesän kypsät tuulessa huojuvat viljapellot ovat pohjoisen hypnoottinen näky. Nyt saman kokemuksen voi tuoda kotiin Minna Niskakankaan suunnitteleman, päivitetyn klassikkokuosin muodossa. Uusi tumma Vilja-kuosi on painettu laadukkaalle luonnonväriselle puolipellavakankaalle.

Kaarna - Puu, jota kehtaa halata.

Sanotaan, että puun halaaminen parantaa hyvinvointia. Niin hassulta kuin se kuulostaakin. Kotona puuta voi nyt halata muiden katseilta piilossa. Ja halaus on vieläpä pehmeä. Kaarnan halauksia jakelemme niin vuodevaatteina kuin sisustustekstiileinä. Kaarna-kuosin on suunnitellut lahjakas suomalainen designer Saara Obele.

Hiekka - Pohjoisessa vesi on puhdas ja taitava piirtämään.

Rantapäivä helteisessä pohjolassa kirkkaan veden äärellä. Harvinainen herkku. Minna Niskakankaan piirtämä Hiekka-kuosi on näky, jonka voi nähdä hiekkarannalla noin nilkkojen syvyisessä vedessä. Hiekka saa aalloista kauniin muodon. Vain aurinkorasvan tuoksu puuttuu. Hiekka-kuosi väreilee pyyhkeissä, tyynynpäällisissä ja istuintyynyissä.

Lastu - Anna lastun kuljettaa.

Rantasaunan savupiipusta leijaileva savu on laiska kuin kesäinen sunnuntai-ilta. Järvi on tyyni ja jossain kaukana kukkuu käki. Kiukaassa käsin veistelty puulastu saa aikaan tulen, kuosissa lastu siivittää lentäviin ajatuksiin. Minna Niskakankaan piirtämä Lastu-kuosi on kesähaaveilijalle varma valinta. Lastu-kuosin uusi väritys koristaa mm. kesän raikkaimpia toilettilaukkuja.

Veranta - Pohjolassa on neljä vuodenaikaa. Kotona voi valita mieleisensä.

Kesällä pohjolassa sisä- ja ulkotilan välinen raja hämärtyy. Verannan ovi voi pysyä auki ja kesätuuli hiipiä nurkissa. Ehkei rajan tarvitse olla niin tiukka muinakaan vuodenaikoina. Siitä pitää huolen Lasse Kovasen piirtämä Veranta-kuosi, jota saa esimerkiksi vuodevaatteiden, kankaan ja sisustustyynynpäällisten muodossa.

Minttu – Tuliaisia Pariisista

Minttu-kuosi on matkamuisto, jonka suunnittelijat Minna Niskakangas ja Lasse Kovanen toivat mukanaan Pariisin-matkaltaan. Ehkä he näkivät minttua kasvavan ranskalaisen kahvilan pienessä puutarhassa. Voimme vain arvailla. Lasse Kovasen piirtämät Mintun keittiö- ja sisustustuotteet tuovat raikkaan säväyksen jokaiseen kotiin.

Lumme – Aina voi olla aikaa seurata lumpeen liikkeitä.

Harvalla meistä on arjessa mahdollisuus istuskella lummelammen reunalla. Ja juuri siksi Minna Niskakangas taltioi tuulessa ajelehtivat lumpeet tälle kesäiselle kuosille. Sinivihreän värityksen seasta voi löytää pilkahduksia keltaisen, liilan ja pinkin vivahteista. Kotiin Lumme-kuosi ajelehtii mm. sisustustyynyjen ja kankaiden muodossa.

Huvila - Sopii erityisen hyvin yhteen lankkulattian narinan kanssa.

Jos kuvittelee kesähuvilan, niin se on tehty puusta, elämä siellä on kevyttä ja kukat kukkivat aina. Nyt saman tunnelman voi luoda mökille, kotiin tai huvilalle. Vaikka marraskuussa. Huvila on Lasse Kovasen suunnitelma värikäs kuosi, joka ilahduttaa niin kankaana, pöytäliinana kuin tyynynpäällisenä. 

Manteli – Manteli tuo onnea.

Mitä enemmän manteleita, sitä enemmän onnea. Onni voi olla sitäkin, että kodin sisustus saa hyvälle tuulelle. Jos näin on, niin Minna Niskakankaan hauskaan Manteli-kuosiin on ladattu onnea. Paljon. Manteli-kuosia löydät valikoimastamme keittiötekstiileinä.

Laventeli – Jos Kanarianikävä yllättää.

Pohjoisen ihmiset kestävät uljaasti pitkän ja pimeän talven. Varsinkin jos käyvät välillä Kanarialla. Kanarian lisäksi huumaavan tuoksuista laventelia tavataan luonnossa mm. Kap Verdellä. Molemmat paikkoja, joista niin moni on lähettänyt marraskuiseen Suomeen koti-ikävää ilmaisevan postikortin. Laventeli on Minna Niskakankaan suunnittelema kesäinen kuosi, jota löydät valikoimastamme niin kankaana, kaitaliinana kuin tyynynpäällisenä.

Tuntu – Iloinen keramiikkasarja täynnä pohjoista tunnetta.

Pentik lanseeraa tänä keväänä täysin uudenlaisen, värikkään keramiikkasarjan. Pohjoisen luonnon muovaama, pohjoisten ihmisten valmistama Tuntu-sarja on värikylläinen ja iloa tuottava oodi maailman pohjoisimmalle keramiikkatehtaalle ja ihmisille Posiolla, jossa yritys haluaa tehdä kaikki keramiikkatuotteensa myös tulevaisuudessa. Pinottava, helposti yhdisteltävä Tuntu-keramiikka koostuu mukeista, sekä eri kokoisista kulhoista ja lautasista. Sarjan on suunnitellut Tuuli Saarelainen. Yllätyksellisestä keramiikkasarjasta tiedotetaan lisää joulukuussa 2023 ja lanseeraus tapahtuu maaliskuussa 2024.
  
Kevätmallistojen tuotteet tulevat myyntiin asteittain. Villikissa, Vilja, Kaarna, Veranta, Hiekka (oranssi) ja Lastu ovat saatavilla heti tammikuun alussa. Minttu, Lumme ja Manteli ovat saatavilla helmikuun alussa. Pirteän värikkäät Huvila, Hiekka ja turkoosi Lastu tupsahtavat Pentik-myymälöihin ja verkkokauppaan maaliskuun alussa.

 

Lisätiedot: s-posti: markkinointitiimi@pentik.com   

 

Karu pohjola opettaa laittamaan paikat kauniiksi. Pohjoisen talvi ei ole vain revontulia. Se on myös pimeyttä, räntäsadetta, jäätäviä tuulia ja liukkaita katuja. Ehkä juuri talven karuus on opettanut meidät arvostamaan kaikkea kaunista, mitä pohjoinen luonto ja vaihtuvat vuodenajat tarjoavat. Me - Pentik - olemme suomalainen sisustamisen lifestyle brändi. Annamme muotoja sille, mikä muovasi meidät. Pohjoinen luonto. Vuonna 1971 perustetun perheyrityksemme maailman pohjoisin keramiikkatehdas sijaitsee Posiolla. Suomen Lapissa. Omia myymälöitä meillä on verkkokauppa mukaan lukien 47. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 25 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 200 henkilöä Suomessa.