Kevät-Kesä 2023

Kevät-Kesä 2023

Pentikin kevään ja kesän 2023 mallistot juhlistavat luonnon värejä ja muotoja 

Keväällä ja kesällä 2023 luonto on läsnä kaikkialla kodin sisustuksessa. Kevättalvella kotien tunnelma on rauhallinen ja värimaailma harmoninen. Kevään muuttuessa kesäksi auringon valo ja luonnon värit voimistuvat ja kirkastuvat. Kesällä luonto kutsuu ulos ja tyynyt sekä keramiikka-astiat valloittavat puutarhat ja terassit. Kauden kuoseissa nähdään mehukkaan raikasta sitruunaa, elämää sykkivää energistä kukkaloistoa ja rauhallisia pohjoisen sävyjä. Kotimainen keramiikka on vahvassa nosteessa ja Posiolla valmistetut maljakot ovat kevään juhlijoille varma lahjavalinta.

Suomalainen sisustamisen designtalo Pentik tuo luonnon kotiin laadukkailla tekstiileillä ja taidokkaasti tehdyillä kotimaisilla keramiikkatuotteilla, joita täydentää laaja valikoima uusia puu- ja lasituotteita. Kauden astiauutuuksia ovat kauniita ja käytännöllisiä yksityiskohtia sisältävät Tuntu-muki ja -teekannu. Sisustuselementteihin palaavat toiveuusintana 1970-luvulla ensimmäistä kertaa tuotantoon tulleet uniikit ja pelkistetyt keraamiset pääsiäismunat, jotka muistuttavat värimaailmaltaan aitoja linnunmunia. Pentik Studion vuoden 2023 teemamunat on koristeltu käsityönä hempeillä vaaleanpunaisilla kukilla. Pentikin klassikkovalikoimista pääsiäisenä ajankohtaisia ovat puiset puput sekä Ilona-malliston tulppaanitekstiilit.

Kesän kynnyksellä ajatukset siirtyvät mökkeilyyn ja luontoretkiin. Unelma puutarhasta saa ihmiset luomaan vihreitä keitaita myös sisätiloihin. Pentikin uusi Kukkapenkki-kuosi on vaivattomin tapa nauttia värikkäistä kesäkukista. Kesäsesonki huipentuu keskikesän taikaan ja yöttömään yöhön sopivat romanttiset Juhannusruusu- ja Valssi-kuosit. Anu Pentikin suunnittelema uusi Pompula-maljakko tuo sisustukseen väriä ja kutsuu poimimaan lempikukkia kotiin.

- Puutarhat valtaavat kodit ensi keväänä ja kesänä. Luontoa ja sen värejä, muotoja ja materiaaleja kaivataan sisustukseen niin kaupungin sykkeessä kuin maaseudullakin. Koti halutaan nyt mukauttaa luonnon kiertokulkuun. Talven seesteisistä maanläheisistä ja maadoittavista väreistä siirrytään auringon valon lisääntyessä runsaisiin hedelmä- ja kukkakuoseihin, jotka luovat harmoniaa ja hyvää oloa. Myös kotimainen keramiikka ja leikkisyys kiinnostaa ja siksi 1970-luvun klassikkovalikoimamme laajenee pöllöistä kauniisiin keraamisiin linnunmuniin, kertoo Pentikin markkinointi- ja viestintäjohtaja Minna Lampinen

Sisustuksen trendejä ovat alkukeväästä murretut värit, joita seuraavat kevään pirteät ja kirpeät sitrushedelmät ja kesän runsas kukkaloisto. Laventeli, vanha roosa ja keltainen ovat kauden hittivärit. 

- Laventeli eli vaaleanvioletti väri viehättää monia, sillä se sopii luontevasti Pohjolan kevääseen ja kesään, jolloin valo on öisin saman sävyistä hämyä. Myös monien pohjoisen kukkien väri on sävyltään viileää sinipunaista. Erityisen hyvin violetti sopii yhdistettäväksi puuterimaiseen vanhaan roosaan värimaailmaan sekä puun tai betonin sävyihin ja muihin luonnollisiin materiaaleihin. Keltainen on taas joka kevät ajankohtainen ja tuo auringon kotiin pilvisenäkin päivänä, Pentikin suunnittelija Lasse Kovanen taustoittaa kevään trendiväreistä.

Inkivääri – neutraaleja sävyjä ja laadukkaita materiaaleja sisustukseen

Suunnittelija: Minna Niskakangas 

Mallisto koostuu neutraaleista ja pehmeistä väreistä, jotka sopivat täydellisesti selkeän linjan sisustajalle ja luonnonmateriaalien ystäville. Mallistossa on luonnonvalkoisen ja ruskean eri sävyjä ja tekstiilimateriaaleissa löytyy mm. puuvillaa, villaa ja pellavaa. Inkivääri-kuosilla voi sisustaa vaikka koko kodin. Inkivääristä löytyy laaja valikoima tekstiilejä kattaukseen, makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen sekä maljakoita, paperivalaisimia, julisteita sekä keraamisia sisustusesineitä. 

Tuntu-keramiikkatuotteet – käytännöllisiä yksityiskohtia kotimaisen keramiikan ystävälle

Suunnittelija: Tuuli Saarelainen

Tuntu-muki ja -kannu ovat täynnä pieniä yksityiskohtia, joiden ansioista ne ovat miellyttäviä käyttää ja katsoa. Kannun kahva ja nokka on muotoiltu pitämään kansi paikallaan ja muki on suunniteltu sopimaan luonnollisesti käden muotoihin. Posiolla, maailman pohjoisimmalla keramiikkatehtaalla valmistetut astiat ovat väripaletiltaan maltillisia ja sopivat monenlaisiin kattauksiin. 

Valssi – väriloistoa sulosoinnuissa makuuhuoneisiin ja olohuoneisiin

Suunnittelija: Lasse Kovanen 

Romantiikkaa pursuava kuosi luo ylellistä tunnelmaa makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen. Värimaailmasta löytyy suloista violettia pikantilla limenvihreällä tai puuterista pinkkiä rauhallinen beige seuranaan. Valssi yhdistyy upeasti kiiltävän teräksen, luonnollisen puun ja lasin kanssa. Sen seuraksi sopivat täydellisesti myös lämpimän tai kirkkaan sävyiset, yksiväriset tyynyt ja peitot.

Sitruuna – kevään kirpein kuosi tuo auringon kotiin

Suunnittelija: Minna Niskakangas

Uusi pirteä Sitruuna on moderni ja retromainen tulkinta klassisesta etelän hedelmästä. Kuosin keltaista ja limenvihreää sävymaailmaa pehmentävät roosan, ruskean ja harmaan sävyt. Sitruuna sopii täydellisesti keväiseen sisustuksen ja sillä saa puettua kodin myös raikkaaseen pääsiäisasuun. Sitruuna on helppo yhdistää keraamisiin muniin ja puisiin pupuihin. Kesällä kuosi saa uuden ilmeen tuoreiden kukkien ja Jäkälä- tai Ilona-tekstiilien kanssa. Sitruunaa löytyy keittiöön, makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen. Mallistossa on mukana myös Suomessa valmistettuja vanerituotteita ja koristeita.  

Kukkapenkki – kuihtumattomat kukat tuovat puutarhan kotiin ja kutsuvat luontoretkelle

Suunnittelija: Minna Niskakangas

Kuosin energiaa pursuava väritys on kuin kesän kukkapenkki väriloistossaan. Lämmintä keltaoranssia väritystä raikastavat kesäisen viileät kirkkaat sininen ja vihreä. Mallistosta löytyy tuotteita keittiöön ja sisustukseen aina tyynynpäällisistä kangaskasseihin ja esiliinoihin. Kukkapenkki kutsuu myös lähtemään luontoon, sillä mallistosta löytyy rantapyyhkeitä, kasseja ja rottinkituoli. Kuosiin on helppo yhdistää valkoista keramiikka ja Pentik Elo-ruukkusarjaa ja -purkkeja.

Juhannusruusu – yöttömän yön taikaa ja romanttista tunnelmaa kesäkotiin 

Suunnittelija: Lasse Kovanen 

Juhannusruusu tarjoaa kesätunnelmaa keittiöön ja olohuoneeseen. Kuosissa yhdistyy energinen limenvihreä levollisempiin tummempiin sävyihin ja pirteään valkoisen.

Kevät–kesä 2023 -esite: linkki Kuvapankki: linkki tunnelmakuviin Käyttäjätunnus: Julkinen / Salasana: Pentik17 Lisätiedot:  Minna Lampinen, markkinointi- ja viestintäjohtaja   puh. 040 586 8262   s-posti: lehdisto@pentik.com  

Pentik on tarina tahdosta ja taidosta, ehtymättömästä elämänjanosta ja taiteen palosta. Perheyritys on kaunistanut suomalaisten koteja ja valloittanut sydämiä jo reilun puolen vuosisadan ajan. Pentikin tarina alkoi vuonna 1971 Posiolta, jossa sijaitsee edelleen yrityksen keramiikkatehdas ja kynttiläpaja. Tänä päivänä Pentik on monipuolinen sisustamisen designtalo, jonka liikevaihto vuonna 2021 oli 26 miljoonaa euroa. Omia myymälöitä on verkkokauppa mukaan lukien 48 ja Pentik työllistää noin 200 henkilöä Suomessa.