Anu Pentikistä kertova dokumentti nyt katsottavissa

Anu Pentikistä kertova dokumentti nyt katsottavissa

Anu Pentikistä kertova dokumentti on nyt katsottavissa Yle Areenassa. Mari Mantelan ohjaama ja käsikirjoittama dokumentti kertoo Anun elämäntarinan hänen itsensä, sekä läheisten ihmisten näkökulmasta.

Diletantti tarkoittaa itseoppinutta. Sellainen tunnettu yrittäjä ja keramiikkamuotoilija Anu Pentik kokee olevansa. Pentik ryhtyi vapaaksi taiteilijaksi ikävaiheessa, jolloin useimmat jäävät eläkkeelle. Pentik oli siihen mennessä saavuttanut aseman menestyneenä yrittäjänä ja muotoilijana kaikkien suomalaisten tuntemassa yrityksessä. Kesällä 2022 Wäinö Aaltosen museoon valmistuvassa näyttelyssä Pentik käy läpi elämäntarinansa. Sen keskeisiä tapahtumia kuullaan myös aviomies Topi Pentikäisen sekä kollega Auli Harjaman kertomana. Elämä työlle ja saven muotoilulle omistautuvan Pentikin rinnalla on ollut intensiivistä. Tahti ei ole hiljentynyt Pentikin täytettyä 80-vuotta. Anu Pentik on laskenut jäljellä olevat tunnit, jolloin pystyy vielä työskentelemään saven parissa. Tuon ajan hän aikoo käyttää hyvin.

Dokumentti katsottavissa täällä

 
Anu Pentik – diletantti

Ohjaaja: Mari Mantela Käsikirjoittaja: Mari Mantela Tuottaja: Pauliina Teirikari Pääkuvaaja: Jani Kumpulainen, Jaakko Slotte Leikkaaja: Altti Sjögren Tuotanto: Master Shot Oy. Suomi, 2023

Lisätiedot: 
Tuottaja Pauliina Teirikari 
040-7349191 
pauliina.teirikari@gmail.com