Anu Pentikin näyttely Argoshallissa 17.2.-3.3.2024

Anu Pentikin näyttely Argoshallissa 17.2.-3.3.2024

Anu Pentikin näyttely Argoshallissa 17.2.-3.3.2024

Vuosikymmenten aikana kerätty kokemus saa saven taipumaan Anu Pentikin käsissä taiteeksi, jonka kautta kauneus saa levitä ympärilleen – tällä kertaa värikkään, ikuisen kukkakedon muodossa.

”Kukat symboloivat kasvua, värit voimaa. On lohdullinen ajatus, että aivan kuten ihmisissä, myös luonnon materiaaleissa on energiaa, joka jatkaa kulkuaan teosten mukana."

Anu Pentik

Anu Pentik on useita tunnustuksia saanut pitkän linjan taiteilija ja keramiikkamuotoilija, jolle savi on intohimo ja elämäntapa. Anun luomisvoima saa alkunsa hetkistä pohjoisen luonnon äärellä, missä ajatukset ja luovuus voi vaeltaa vapaasti ja luonnon voima pureutua ihon alle. Anu uskoo, että kun tekee paljon ja pitää itsensä jatkuvassa luomisen tilassa, alkaa intuitio ohjata tekemistä ja kauneutta syntyy kuin itsestään. Teoksillaan hän haluaa välittää kauneutta ja iloa mahdollisimman monen ihmisen arkeen.

Teosten tarinaa

Keramiikkateoksissa käytettyjen puuvarsien materiaali on satoja vuosia vanhasta hirrestä, joka löytyi taiteilijan tiluksilta Posion Timisjärveltä. Anu Pentik veisti puuta moottorisahalla, minkä jälkeen pinnan alta soodapuhallettiin eletyn elämän muodot näkyviin. Kukat ovat olleet Anun taiteessa vahvasti mukana aina, sillä uuden alussa ja luonnon luomissa väreissä on jotain maagista. Vaikka aika olisi miten huono, pimeän talven jälkeen valo voittaa aina, värit saapuvat ja kukat puhkeavat loistoonsa. Luonnossa sekä elämässä tarvitaan kontrasteja ymmärtääksemme valon ja värien voiman.