Suklaiset kuppikakut

Suklaiset kuppikakut

n. 12 kpl

Pohja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 1/2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
3/4 dl maitoa
1 dl öljyä

Suklaakuorrute
180 g tummaa suklaata (voit korvata myös osan maitosuklaalla)
200 g voita
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2/3 dl tomusokeria
1 dl kuohukermaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kananmunat, kermaviili, maito sekä öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi lastalla tai vispilällä. Vuoraa muffinssipellin kolot paperisilla vuoilla ja jaa taikina niihin. Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, voit asetella vuoat tavalliselle pellille. Laita tällöin kaksi paperivuokaa päällekkäin ja asettele vuoat väljästi. Täytä vuoat vain puolilleen, jotta kuppikakut kohoavat kauniisti. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä. Kuppikakut saavat jäädä meheviksi, joten älä paista liikaa!

Sulata kuorrutteen suklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa pehmeä voi kulhossa, lisää joukkoon kaakaojauhe sekä tomusokeri ja vatkaa vielä hetki. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu suklaa sekä viileä kerma koko ajan vatkaten kunnes seos on tasaista. Pursota kuorrute näyttävästi jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.