Poropiirakka

Poropiirakka

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g voita
4 rkl kylmää vettä

Täyte
1 sipuli
100 g kylmäsavustettua poroa
100 g leipäjuustoa
2 dl mozzarella-juustoraastetta
2 munaa
2 dl kermaa
1 dl persiljasilppua
mustapippuria
pinnalle 1dl raastettua emmentaljuustoa

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, ja nypi niiden joukkoon pehmennyt voi. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina kevyesti voidellun piirasvuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla. Pane taikina jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi

Hienonna ja kuullota sipuli paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi ja leipäjuusto paloiksi. Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos pohjan päälle ja ripottele pinnalle emmentalraastetta. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.